MENELE.net
zostań rasowym żulem :P

Uwagi i błędy - Zostałem okradziony!!!!!!!!!!!!!!!!

cinkciarz - 2007-11-15, 18:42
Temat postu: Zostałem okradziony!!!!!!!!!!!!!!!!
O godzinie 18:09 na moje konto ktoś się włamał i przesłał sumę 200 000 na konto "Mietek_ziom". Skąd to wiem?
Na konto mojego brata Molph, Mietek_ziom napisał taką wiadomość:
Mietek_ziom napisał:
15.11.2007 18:09 - cinkciarz przekazał Ci 200000 kasy.

odpisz skasuj
WnoszÄ™ o bana dla tej osoby!!!
Za włamanie i okradzienie!!!
Nie no ludzie przegięcie na całej linni.

Siomus_Zul - 2007-11-15, 19:21

też wnoszę o bana taka rzecz nie może miec miejsca w tej grze a ten koles od początku był podejrzany jak dla mnie a teraz wyszło to na swiatlo dzienne....
ADMIN - 2007-11-15, 20:01

zostałem poproszony o wypowiedz w tej kwestii więc piszę

1.tak na konto Mietka z konta cinkciarza zostało przesłanych 200k
Mietek już tej kasy nie ma (bo się mu nie należy tu wątpliwości nie ma)
Cinkciarz na razie też nie, gdy ustalę kto jest winny zamieszania i nie będzie to cinkciarz, to dostanie ją spowrotem.

2.jeśli ktokolwiek włamał się na konto cinkciarz-a to nie był to mietek_ziom, co można stwierdzić na podstawie IP (nie ma logowań z tego samego IP tych 2 kont)
Co do mietka jest jasność, gdyż od dawna logował się z 3 tych samych IP
Co do cinkciarza jest gorzej, logowania z wielu IP [i to wielu kont]

3.sprawę zbadam dogłębnie i postaram się ukarać winnych/winnego
swoich przypuszczeń na razie nie publikuję bo chcę dawać tylko 100% potwierdzone informacje

// Edit 21:05

4. sprawdzając ilośći nieudanych logowań, mogę śmiało stwierdzić, że nie było to włamanie w czystej postaci, czytaj osoba która weszła na konto znała hasło

5. Ogólnie wyszło na jaw [mni. na podstawie logów] że cinkciarz był nie tylko składzikiem kaski komorników, ale i w pewnym sensie multikontem, wielu zainteresowanych trzymających tam kase logowało sie na to konto.

6.Sprawdziłem ostatnie 3 IP z których logowano sie na konto cinkciarz i sporo innych osób logowało się z nich. Większosć z komoników, ale był też jesteden log gracza "konski" [juz dawno dostał bana, ale logi IP gracza są przechowywane dozywotnio] jeżeli się nie mylę to kiedyś należał on do komorników i zapewne posiadał też hasło do cinkciarza, lub uzyskał je w inny sposób (nie mam słów dla sprytu osoby rozdającej takie uprawnienia tak szerokiej gamie ludzi) Najpewniej to on sobie przypomniał o was i postanowił sie zabawić, ale nie jestem w stanie tego potwierdzić w 100% [jak napisałem wyzej sporo osób się logowało z tych IP]

7.Werdykt : sami jesteście sobie winnni [komornicy] że zrobiliście sobie bank i rozdawaliście hasło na lewo i prawo, nie zmieniając go od czasu do czasu. Niniejszym konto cinkciarz dostaje bana, kiedyś grano na nim od dłuzszego czasu jest tylko składem kasy. Kasa 200k będzie karą za łamanie regulaminu [push+multi] i nauczką na przyszłosć aby nie rozdawać haseł na lewo i prawo.

dzako - 2007-11-15, 21:25

ADMIN napisa³/a:
(nie mam słów dla sprytu osoby rozdającej takie uprawnienia tak szerokiej gamie ludzi)

to samo pisalem na laweczce :D głupota ;/ zgadzam sie z adminem w 100 %

phoenix - 2007-11-15, 21:30

ehh co to za gra?? pgr tez ma swoje skladziki broni i kasy.. ktore sa multi i nie graja czynnie.. i co one bana nie dostana?? a biedny cinkciarz tak?? jak banowac to wszystkie multi i banki.. a nie tylko jeden!! wnosze o odbanowanie cinkciarza albo przypatrzenbie tez sie kontom pgru..
dzako - 2007-11-15, 21:32

mam prośbę do admina :d wiem ze to trochę trwa i że to robisz ale jak juz komornicy zostali ośmieszeni to proszę o sprawdzenie ekipy pgr czy nie mają tez takiego banku lub banków w których kase trzymają :-/ i o zbanowanie każdego konta które ma multi , jeśli bedzie sie na to pozwalało to ta gra zupełnie straci sens :cry:
phoenix - 2007-11-15, 21:49

no adminie dobrze by bylo byc sprawiedliwym.. czyli za multi pgru sie rozgladnac (mysle ze to nie jest trudne)..
alcabon - 2007-11-15, 21:59

PGr u mnie trzyma kase i chyba wolno mi trzymać kasę innych graczy. Tobie też mogę przechować kaske oczywiście jeśli dostanę prowizję! No i kwoty nie mniejsze niz 10k bo nie chce mi sie bawić przez jakieś pierdoły.

I powiem jeszcze jedno.
Kiedyś wydawało mi sie że menelska nie jest taka zła ale komornicy zebrali wszystkich, których ja bym nigdy do siebie nie przyjął. Efekt był oczywisty.

phoenix - 2007-11-15, 22:16

wiem o tym ze trzymasz im kase.. dlatego napisalem ze to chyba nie trudne.. ale wydaje mi sie ze masz tez inne konto/a wiec za to nalezy sie ban :) .. hmm dziwnie admin ucichl jak zaczela sie rozmowa o banowaniu pgru...;/
ADMIN - 2007-11-15, 22:20

alcabon nie jest bankiem, raczej punktem transferowym, pozatym jest tam gracz który gra niezależnie, a nie tak jak u "biednego cinkciarza" na ktorego logowało się regularnie co najmniej 7 osób

w momencie kiedy miałem wątpliwosci co do handli alcabona, to zabierałem mu kase (i on potwierdzi ze stracił tak kilkasek tysięcy ;) )

tylko on nie robił z tego halo, a akceptował zasłużoną karę.

// edit

co do ucichnięcia, wybacz że nie jestem na każde zawołanie, ale mam coś takiego jak życie prywatne ;)

a co do banowania pgr-u oni podostawali bany na multi jeszce na początku gry i sie pilnują bo teraz im żal, bo szkoda im kont jak by co [zresztą co sie dziwić]

prawda jest taka ze wśród top 50 raczej niewielu ma multi za to im niżej tym więcej.

wafal - 2007-11-15, 22:23

Jeżeli trzymasz ich kase to pushujecie się nawzajem! Czyli w przypadku alcabon'a ban powinien iść z miejsca! Tym bardziej, że się przyznał publicznie!
alcabon napisa³/a:
PGr u mnie trzyma kase i chyba wolno mi trzymać kasę innych graczy.

Tak ma to wyglądać...? Ok. Nikt tego nie napisał wprost, bo się bał trupa, ale ja wyśle tego esa za 1,22... Ghost i szakal? Chyba mają do siebie hasła, jezeli to nie jedna osoba... A zazu i Wajcha?

Pozdrawiam i życzę miłej nocy...

ADMIN - 2007-11-15, 22:29

jeśli dwa konta pushują sie nawzajem to tak jak bu pushu nie było, x->y i potem y->x to jest handel z lekkim opuźnieniem (jeśli jest to poniżej 24 h to mozna to zwalić nawet na nielogowanie sie w tym czasie)

a u cinkciarza to kasa z ekipy szła do niego ale potem tylko nieliczni korzystali, pozatym tak jak wspomniałem tu bardziej chodzi o te logowania kilku osób

co do ghost i szakal, zazu i wajcha i wieluu wielu innych to zgłoszono 2 osoby z jednego IP więc puki nie ma jakichś wałków między nimi to nie mam powodu dawać bana

phoenix - 2007-11-15, 22:31

7kont na ciknckiazru? nie wierze.. a moze to neostrada dlatego Ci sie drogi dainie wydaje ze to 7 roznych ip?? a konta pgr nie sa takie czyste jak mowisz.. wiem ze pgr ma swoje multi i zgadzam sie z tym co powiedzial wafal,,
alcabon - 2007-11-15, 22:36

wafal napisa³/a:
Jeżeli trzymasz ich kase to pushujecie się nawzajem! Czyli w przypadku alcabon'a ban powinien iść z miejsca! Tym bardziej, że się przyznał publicznie!
alcabon napisa³/a:
PGr u mnie trzyma kase i chyba wolno mi trzymać kasę innych graczy.

Ja nie wykorzystuje tej kasy ani swojej kasy nie rozdaje (bo jej nie mam) ja jÄ… przechowujÄ™.

phoenix - 2007-11-15, 22:42

9. Zabrania sie puszowania kont (przelewanie zysków lub przedmiotów na jedno konto w celu jego przyśpieszonego rowoju, lub funkcji banku.)

to jest z regulaminu!!

wiec robienie z konta banku jest nie zgodne z regulaminem a wiec alcabon powinien dostac bana!! dlaczego admin broni alcabona?? odpowiedz mi na to adminie..

tytus91 - 2007-11-15, 22:45

no wiec alcabonowi tez sie ban nalezy
alcabon - 2007-11-15, 22:47

ja mam swoje konto a zyzio ma swoje konto. Stasio też dostaje od was kase i czy uważasz ze powinien dostać bana? To nie jest konto które nie ma własciciela i jest bankiem ale to moje prywatne konto. Powiedz lepiej czy uważasz ze gdyby cinkciarz dostal bana kilka miesiecy wczesniej (jeśli to kiedykolwiek była jedna osoba) to nie mówiłbyś ze to nieuczciwe?
tytus91 - 2007-11-15, 22:48

alcabonie ale ty tez naruszyles regulamin bo nie mozna robic z konta banku
phoenix - 2007-11-15, 22:54

alcabon ale ty malo rozumiesz...

NIE mozna robic baku z konta,, czy to nie jest jsane?? a to ze admin nie trzyma sie (albo trzyma sie kiedy mu wygodnie) ustalonego przez siebie regulaminu to inna sprawa.. o co mam do niego wielki zal!!

alcabon - 2007-11-15, 22:58

Phoenix doskonale wiesz ze gdyby była odwrotna sytuacja to byś bronił cinkciarza. (Choć moim zdaniem to zawsze był molph). Wiadomo o co chodzi. Masz kilka kont i ładujesz kase w jedno albo swoja kase przelewasz na inne swoje konto. To jest nielegalne. A to ze nie jest dokładnie określone to jest jasna sprawa (czasem po prostu trudno udowodnić że to nie jest jedna osoba).
phoenix - 2007-11-15, 23:04

alcabon napisa³/a:
Phoenix doskonale wiesz ze gdyby była odwrotna sytuacja to byś bronił cinkciarza.
alez ja go chcialbym bronic.. tylko admin juz decyzje pdjal. teraz za to chce zeby admin byl konsekwentny co do regulaminu i dal bana i Tobie alcabonie..

jeszcze raz Ci wytlumacze regulamin pht 9. jezeli masz multi, lub konto robi za bank (nie jest napisane ze Twoje) to dostanie bana.. ale admin jakos nie chce Ci dac tego bana.. kompletnie nie wiem dlaczego.. przeciez to co robisz nie jest zgfodne z regulaminem

alcabon - 2007-11-15, 23:09

Phoenix cinkciarz nie za to bana dostał wiesz dobrze.
1) chciał wrobić Mietka w kradzież.
2) To multikonto
3) To bank (bank kilku graczy)

Podejrzewam ze dostał za 1 i 2 boi 3 było oczywiste i jeszcze zanim zrezygnowałem ze swojego poprzedniego konta juz o tym pisałem. Wtedy Admin nie widział w tym nic złego uważając chyba ze to inny gracz.

Przecież to sie tyczy stasiakunzo:
przelewanie zysków lub przedmiotów na jedno konto w celu jego przyśpieszonego roZwoju (Literówka w regulaminie)
Czy dla niego też chcesz bana? Jeśli nie przelewa z innych swoich kont ja nie widzę problemu.

phoenix - 2007-11-15, 23:20

alcabon napisa³/a:
3) To bank (bank kilku graczy)

ty tez jestes bankiem kilku graczy
alcabon napisa³/a:
2) To multikonto

pgr ma ich wiele
alcabon napisa³/a:

Przecież to sie tyczy stasiakunzo:
przelewanie zysków lub przedmiotów na jedno konto w celu jego przyśpieszonego rowoju

na zyzia tez jest przelewana kasa.. wiem bo bylem w pgr.. a jesli nie na zyzia to na ciebie a potem na zyzia.. wiec oba konta (alcabon i zyzio) powinny dostac bana wg twojej wypowiedzi

sorki ale wkopales sie tym postem.. i swoich kumpli tez

alcabon - 2007-11-15, 23:29

phoenix jesteś troszkę przygłupi widze.
Czy ja powiedziałem że stasiowi za to należy sie ban? Moze najka_x też powinna dostać bana jak ekipa daje jej kasę?
1) Ja nie jestem multi wiec mi nie mów o multi
2) Moje konto ma kasę ale nie jest własnaścia kilku graczy

Powiedz dlaczego nie walczysz o bana dla stasia najki i cinkciarza a nagle walczysz o bana dla mnie?

Ja Ci powiem dlaczego. Jesteś sfrustrowany stratą swojego banku. Pewnie załamałeś się widząc głupotę cinkciarza próbującego wrobić mietka. I nie wisz jak wam sie bedzie układało w komornikach bo pewnie molph sie załamał jak zobaczył że jest taki głupi.

phoenix - 2007-11-15, 23:43

konto- bank nie musi byc wlasnoscia kilku graczy..
walcze o bana dla Ciebie bo pgr zrobilo z twojego konta bank a to jest nie zgodne z regulaminem..
dlaczego nie walcze o bana dla cinkciarza?? bo go juz ma
nie udalo Ci sie trafic.. ja na cinkciarzukasy ie trzymalem i nic nie stracilem..

alcabon - 2007-11-15, 23:45

A dla stasia i najki czemu nie walczysz? To też niezgodne z regulaminem w twojej interpretacji.
phoenix - 2007-11-15, 23:47

jak bym walczyl o bana dla zyzia to moglbys pytac dlaczego nie walcze o bana dla Najki i stasia.. a tak to nijak sie ma Twoj problem z problemem Najki czy Stasia.. ( te konta podobnie jak zyzio sa wg mnie legalne) ale robienie banku z konta juz nie.. wiec wnosze o bana dla Ciebie (jezeli w tej grze jest jeszcze przestrzegany regulamin)
alcabon - 2007-11-15, 23:51

To jest ten sam pkt regulaminu i zgodnie z twoja interretacja są nielegalne. Ja inaczej ten pkt interpretowałem dlatego nie walczyłem o bana dla nikogo z tej 3 i dla cinkciarza też nie chciałem bana bo uważałem że jeśli to niezależny gracz to nie ma problemu.

Naginasz ten sam pkt do swoich potrzeb. Cinkciarz dostał bana za wrabianie mietka i multikonciarstwo!

phoenix - 2007-11-15, 23:57

1. nacinkciarza ktos sie wlamal a nie specjalnie wrabiano mietka.
2. czyli wg Ciebie moge zalozyc sobie konto i przelweac na nie kase i nie dostanie bana dopoki nie dam na nie hasla jakiemus uzytkownikowi??

alcabon - 2007-11-16, 00:00

1) On nie jest bystrzachą i obmyślił bardzo głupi plan moim zdaniem
2) Jeśli zrezygnujesz z dotychczasowego konta to mozesz

Jak chcesz szukać banków z multikontami to tu poszukaj:
czesiek_socho
mythbuster
staliniec
ROBERT150
hakerek
Orbit
kuba
MARIAN082
draki
robert159
rubik
pavolov
paulinka17011
asrerix
obelix

misiu1988 - 2007-11-16, 00:04

Heh nie chce mi się pisać bo już późna pora ale napisze pare słów o tej grze ( dobrze, ze juz nie gram ufff). Nurtuje mnie tylko czy ADMIN naprawde nie wie jakie wały dzieją się w tej grze czy tylko udaje ze nic nie wie (to, że kryje PGr chyba juz kazdy zauwazyl) Nie mówie, ze tylko PGr takie wałki robił ale oni są tego mistrzami, oczywiście nie stanowiło by dla mnie problemu wykorzystując serwer proxy i grajac na wielu kontach, dzięki pewnym sposobom gromodzic po kilkaset tysięcy kasy ale trzeba miec na to czas, którego ja nie miałem a PGr ma bardzo dużo. Znałem jedną taką osobę spoza PGr, która mnozyła troche kaski, jednak juz od dawna nie gra (i w sumie nie dziwie się) ale widze ze PGr dalej ma czas na oszustwa. ADMIN tego nigdy nie wykryje bo PGr na multkontach stosuje serwer proxy. Chociaz moze nawet wie ale ja juz wspomniałem kontakty ADMINA z PGrem sa BARDZO bliskie i nie sądze zeby ich zbanował:) A Ty Alcabon chyba nie powiesz ze zarobiłes legalnie tej kaski co Admin ci zabrał, pytanie tylko czemu Was nie banował po czyms takim? heh... wiadomo...
phoenix - 2007-11-16, 00:06

2. mowiles ze Tobie ban sie nie nalezy dlatego ze Twoje konto nie jest wlasnoscia kilku graczy wiec moje (jesli bym je mial) tez nie mogloby liczyc na bana.. wiec Twojego toku rozumowania kompletnie nie rozumiem...

zdecyduj sie na jedna wersje bo jesli to moje konto by mialo dostac bana to i twoje za to ze robi za bank (ta sama funkcja dlatego ban).. albo zadne z naszych kont nie moglo by dostac bana dlatego ze oprocz nas nie ma nikt do niech dostepu..

wiec jak ktora wersja??

alcabon - 2007-11-16, 00:11

Banował mario banował. To było za czasów kiedy zrezygnowałem ze swojego startego konta i nie miałem jeszcze nowego alcabona. Był to wynik sprzeczki z adminem który pobanował konta moich kolegów twierdząc ze użycie autoodświeżania jest automatyzacją. (Chodziło o szper). Admin ani nie zmienił szperu ani nie odblokował kont kolegom wiec zakładałem nowe konta i na nich szperałem na maxa. I te konta mi banował jedno za drugim. No i dopiąłem swego bo admin zrobił max 100 szperów dziennie i juz opłacalność takich wałków okazała sie nikła. (Jakby co kasa ze szperu nie trafiała dla graczy z PGr zostawała na tych małych kontach)

[ Dodano: 2007-11-16, 00:16 ]
phoenix napisa³/a:
2. mowiles ze Tobie ban sie nie nalezy dlatego ze Twoje konto nie jest wlasnoscia kilku graczy wiec moje (jesli bym je mial) tez nie mogloby liczyc na bana.. wiec Twojego toku rozumowania kompletnie nie rozumiem...

zdecyduj sie na jedna wersje bo jesli to moje konto by mialo dostac bana to i twoje za to ze robi za bank (ta sama funkcja dlatego ban).. albo zadne z naszych kont nie moglo by dostac bana dlatego ze oprocz nas nie ma nikt do niech dostepu..

wiec jak ktora wersja??

Bardzo ograniczony jesteÅ›.
Ja widze róznicę jesli bedziesz miał równolegle dwa konta i na dodatek z jednego zrobisz bank to nalezy ci się ban. Jeżeli bedziesz miał w jednym czasie jedno konto to nie bedziesz przechowywał swojej kasy na innym koncie. No chyba ze poprosisz mario i przelejesz mu kasę. On potem odda ci ta kase. Wtedy bana nie widzę.

phoenix - 2007-11-16, 00:21

omg.. ty tez tepy jestes. b nie potrafisz zrozumiec regulaminu tory zakazuje robienia z kont bankow (wiec twoje konto jest nie legalne)..

dokonczymy te dyskusje pozniej bo juz naprawde pozna godzina..

alcabon - 2007-11-16, 00:24

Ten sam pkt dotyczy najki zyzia i stasia. Ja nie widze sensu kończenia z Tobą dyskusji bo dla ciebie jeden kolor raz jest taki a raz jest inny. Ja moge źle interpretować regulamin ale jestem w tym konsekwentny a ty nie jesteś konsekwentny wiec dyskusja z Tobą jest z mojej strony zakończona.
phoenix - 2007-11-16, 00:33

wg mnie dyskusja tez nie jest zakonczona.. tylko mowie zebysmy dokonczyli ja kiedy indziej.. sorki ale w nocy powinno sie spac a ne grac w meneli..

poza tym.. mowie ze uwazam ze to co sie dzieje z kontem Najki ZYZIA i stasa jest g mnie legalne.. a robinie banku juz nie!! czy to takie trudne do zrozumienia?? moze twoj mozg nie funkcjonuje odpowiednio w poznych godzinach??

Maniek_Klawi - 2007-11-16, 01:09

Alcabon, ciekawie dyskutujesz :) Widzę, że podstawą jest obrażanie Twojego rozmówcy :)

Postaram Ci się jasno wytłumaczyć jaka jest różnica między Tobą, a wspomnianymi Staśkiem, Najką czy Zyziem.

Otóż.. Ty przetrzymujesz im kasę którą potem oddajesz gdy potrzebują :) W ten sposób m.in. tracą mniej po atakach innych. Jest to pewnego rodzaju oszustwo :) I idealnie pasuje tu definicja banku, które są zabronione. Mało istotny jest fakt, że Ty i Ci co przelewają pieniądze to różne osoby.

Natomiast Najka, Stasiu czy Zyzio może i owszem, dostają kasę, ale nie do przetrzymania, a jako podarunek :) Nie oddają jej. Po prostu inni gracze chcą im pomóc w rozwoju widząc np. w tym korzyść dla siebie :) Sorry, ale nie możesz mi zabronić przesłania MOJEJ kasy komukolwiek :) Jeśli chcę komuś DAĆ np. 10k to po prostu to robię. Nie zabrania też tego regulamin.

Mam nadzieję, że Ci rozjaśniłem temat :)
'
Pozdrawiam ;D

alcabon - 2007-11-16, 01:16

Maniek_Klawi napisa³/a:

Natomiast Najka, Stasiu czy Zyzio może i owszem, dostają kasę, ale nie do przetrzymania, a jako podarunek :) Nie oddają jej. Po prostu inni gracze chcą im pomóc w rozwoju widząc np. w tym korzyść dla siebie :) Sorry, ale nie możesz mi zabronić przesłania MOJEJ kasy komukolwiek :) Jeśli chcę komuś DAĆ np. 10k to po prostu to robię. Nie zabrania też tego regulamin.

Widze że nieuważnie czytasz regulamin
9. Zabrania sie puszowania kont (przelewanie zysków lub przedmiotów na jedno konto w celu jego przyśpieszonego rowoju, lub funkcji banku.)

phoenix - 2007-11-16, 01:22

alcabon napisa³/a:
Widze że nieuważnie czytasz regulamin

Ty tez alcabon tego chyba nie rozumiesz :)

tak naprawde ta dyskusja nie ma sensu bo admin i tak nie zbanuje konta alcabon mimo ze ono na tego bana zasluguje..

jest tak jak napisal mario.. admin kryje pgr.. nie ma co ukrywac..

Rav - 2007-11-16, 01:27

hmm ... jak zauwazylem caly czas powtarzacie w kolko to samo ;] ja tu sie nie znam na tej grze bo gram tydzien ;d ale jak na tym samym problem polega co na porpzedniej sprawie to jak ban tam to i ban tu :P
alcabon - 2007-11-16, 01:39

heh phoenix jasnym jest ze jak zbanuje alcabona to powinien zbanować też zyzia i stasia i najke. A to by było bez sensu. Wiem ze badzo chcesz udowodnić jaki to admin jest zły ze zbanował konto molpha za próbę wrobienia mietka w kradzież ale bez przesady. Miej troche szacunku do siebie. Wiesz ze mam rację a i tak dalej piszesz nie na temat.

Jeśli nie rozumiesz napiszę to jeszcze raz aż zrozumiesz lub któremuś z nas sie znudzi.

W mojej interpretacji ani ja ani zyzio staio i najka nie powinni byc zbanowani bo uważam ze nie lamią tego pktu.

Twoja interpretacja jest niespójna i wyrywasz tylko jeden fragment. Gdybyś powiedział że i ja i zyzio i stasio i najka powinniśmy dostać bana móglbym najwyzej sie zapytć dlaczego dopiero teraz o tym mówisz i dlaczego nie zgłosiłeś wcześniej cinkciarza. Ale skoro jeden pkt regulaminu interpretujesz róznie zależnie od tego jak jest to wygodne to mogę powiedzieć ze alboi jesteś ograniczony albo stronniczy. Twoja wypowiedź jest niespójna logicznie.

Jeśli chesz kontynuować dyskusje ze mną musisz być stały w interpretacji regulaminu

9. Zabrania sie puszowania kont (tak brzmi sporny pkt regulaminu)

Ja go interpretujÄ™ tak
jeden gracz ma wiele kont i stosuje takie praktyki (BAN)
Każdy gracz ma jedno konto i pomaga drugiemu graczowi (jest ok)

A teraz proszÄ™ o twojÄ… interretacjÄ™:
9. Zabrania sie puszowania kont ....

Maniek_Klawi - 2007-11-16, 11:44

Alcabon, jeżeli Ty uważasz za puszowanie przesyłanie kasy co jakiś czas osobie której chcę to nie mam pytań :) Przecież jak np. pomagam Najce to nie tak, że oddaję całą swoją kasę, a sam stoję w miejscu. Na pierwszym planie mój rozwój, na drugim dopiero ewentualne wsparcie kogoś tam. Do tego i ja i dana osoba uczestniczy w ustawkach więc kasa jest do zdobycia.

Ty za to jesteś przypadkiem na 4 levelu i nie można Cię zaatakować :) Sam właściwie nie grasz bo nie wiem co robisz? Zbierasz niby kasę żeby w przyszłości ruszć na podbój meneli? ;] Jak na razie to Twoją główna funkcją jest bycie bankiem dla PGru :)

Dla mnie to 2 całkowicie różne sprawy. Być może sztywno trzymając się regulaminu obie podpadają pod regulamin, ale nie za bardzo o to chodzi. Dużo bardziej rozrywkę psujesz Ty ;] Co widać m.in. po tym, że już nie pamiętam kiedy ktoś z PGr stracił sporo kasy po ustawce. W drugą stronę zdarza się to dość często.

alcabon - 2007-11-16, 15:10

w takim razi czemu cinnkciarz ne dostał wczesniej bana. Jakby dostał to by było ze Admin pomaga PGr. Wy tylko placzecie zawsze jacy to jesteście stratni a wały kręcicie na maxa i stosujecie zagrywki ponizej pasa. Jak np. ta z próbą zbanowania mietka czy włam na konto mima oraz kaszankastce.
Adminie apeluję o rozwagę i cofnięcia bana na koncie alcabon. Nie apeluję o bana dla zyzia, najki i stasia bo uważam że i sie nie należy tak samo jak mi sie nie nalezy. (Tzn nie z pkt 9 regulaminu) Stasio powinien miec bana za włam na mime i kaszankestce.

A o was powiem tylko tyle:
Jesteście żałośni w tym co robicie i nie macie nawet odrobiny godności. Walczcie teraz o bany dla kont ignoranów (waszych multi) jeśli walczycie o jakąś sprawiedliwość a nie tylko o to żeby admin utrudniał nam życie. Nie umiecie grać to się nauczcie a nie kręcicie wały i naciskacie na admina żebyśmy mieli gorsze warunki gry niz wy. Ja sie do reguł dostosowuje a nie walczę o dostosowanie ich do mnie. Szkoda tylko że innym tak ciężko zrozumieć, ze gracz nie tworzy reguł tylko gra zgodnie z panującymi regułami.

Maniek_Klawi - 2007-11-16, 15:17

Człowieku, ale o czym Ty piszesz? ;]

Ja mam w dupie cinkciarza i sprawę z nim :) Jeśli zasłużył na bana to go dostał i tyle. Ani razu w tym temacie, ani nigdzie indziej nie broniłem go. Nie jestem też w Komornikach :) Ba, nie mam z nimi wiele wspólnego. Nie raz mnie atakowali.

Więc czemu piszesz do mnie "Wy"?

Ja tylko wyraziłem szczerze swoje zdanie :) To, że Ty masz paranoje, że cały świat jest przeciwko Tobie to nie moja wina :) Tak jak w innym wątku płakałeś, że niektórzy sa przeciwko Twojej idei tylko dlatego, że to Twój pomysł. Lepiej się obudź i przejrzyj dokładniej na oczy :)

Pozdrawiam :)

alcabon - 2007-11-16, 15:26

Gracze maja takie opisy:

O mnie:
ZYZIO = kumpel siva i admina, nic dziwnego, ze za pare dni bedzie 23lvl bez bicia exp OSZUSTOM MÓWIMY NIE !!! Fajnie sie gra, kiedy ADMIN jest po Waszej stronie i przymyka oko na Wasze WSZYSTKIE walki, prawda pgr?
:/

np molph który miał konto cinkciarz.

Ja grałem i byłem na 2 czy 3 pozycji. Cinkciarz sobie spokojnie pogrywał i PGr nie mogła mu nic zrobić. Admin nie reagował na to ze to multikonto i ze ma sprzet z niewiadomych źródeł. Wtedy wszyscy komornicy twierdzili zgodnie ze cinkciarz nie powinien mieć bana. A teraz kiedy ja mam jedno konto i robię to samo co cinkciarz to juz powinienem mieć bana. I mówia to ci sami ludzie. Ja mówię o faktach a ty twierdzisz ze mi sie wydaje.

Powiedz dlaczego nie mówiłeś o tym żeby cinkciarz miał bana? Grasz od dawna a mówisz o tym ze ja mam mieć bana. Moze to dlatego ze nie był z PGr tylko z komorników? Masz lepsze wytłumaczenie?

[ Dodano: 2007-11-16, 15:32 ]
Maniek_Klawi napisa³/a:
Ja mam w dupie cinkciarza i sprawę z nim :) Jeśli zasłużył na bana to go dostał i tyle.

Właśnie o to chodzi ze go nie dostał.

Maniek_Klawi - 2007-11-16, 15:43

Czemu nie mówiłem żeby cinkciarz miał bana? Bo po prostu nie znam sprawy z nim :) Średnio mnie intresują zabawy w poszukiwanie mulikont innych i wymyślanie kolejnych wałków :) Zajmuję się graniem i tym żeby mi to sprawiało radość :) A, że czasu generalnie nie mam dużo to bawić się w detektywa nie ma kiedy :)

Przeszłości nie znam bo gram dość krótko, od końca sierpnia :) Nie wiem kim Ty jesteś, ani kim byłeś kiedyś. Właściwie z tego wątku od Ciebie się dowiedziałem, że Ty masz jakieś powiązania z PGr ;)

Tutaj wypowiedziałem swoje zdanie na temat przede wszystkim sugerując się tym co sam napisałeś. I nie miało dla mnie znaczenia z kim trzymasz.. Choć może ciężko Ci w to uwierzyć :)

A opis Molpha jak dla mnie jest marny, ale robi co chce.

alcabon - 2007-11-16, 15:53

Ja zakładajac to konto sugerowałem sie wykładnia wg której cinkciarzowi nie należał sie ban. Jeżeli Ty uwazasz ze za bankowanie cinkciarz powinien dostać bana juz pół roku temu a nie wiedziałeś że cinkciarz robi za bank to jestem skłonny sie z Toba zgodzić. Ale głos w sprawie zabiera phoenix a on na 100%wiedział czym zajmuje sie cinkciarz i o bana dla niego nie walczył a walczy o bana dla mnie. Dla mnie jest to oczywista stronniczość.

Powiem więcej wcześniej też uważałem tak jak Ty, że nie ma znaczenia czy jeden gracz czy wielu graczy. Skoro on bana nie dostał to znaczy ze ma to znaczenie. Dopasowałem się do wykładni i sam zrobiłem tego typu konto (Ja sie dopasowałem a nie wykładnia do mnie!!!). A skoro cinkciarz bana dostał za wałki jakie robił i multikonto to nagle phoenixowi sie przypomniało że ja robię za bank i ze tak zrobi na złość PGr. (Dopasował wykładnie do swoich potrzeb - zmienił ją!!!). Albo zasady są stałe i wtedy jest jasne za co ban sie nalezy albo nie są stałe i wtedy interpretuje sie regulamin tak jak to pasuje komornikom.

cinkciarz - 2007-11-16, 15:56

No to może teraz czas na moją wypowiedź.
Drogi alcabonie napisałeś, że ja mam sprzęt nie wiadomo skad, a Ty?:
3 Kalasznikov 23000 alcabon napisz KUP
4 Zatruta strzykawka 18000 alcabon napisz KUP
6 Esperal w sprayu 16999 alcabon napisz KUP
10 łańcuch Krowiak z kolcami 11999 alcabon napisz KUP
Skąd gracz na 4 lvl, moze mieć taki sprzęt? Czyżby był czyimś multi kontem, lub bankiem ekipy?

Co do Ciebie Adminie, sam pamiętasz, że pisałeś na konto mojego brata Molpha, że ludzie się skarżą, że ja jestem jego multi i że chcesz mnie zbanować. Dlaczego tego nie zrobiłeś wcześniej gdy nie miałem takiej sumy pieniędzy?
Dlaczego gdy podałem Ci za przykład kolege nawet mi nie odpisałeś?
Dlaczego mnie zbanowałeś po tym, jak na moim koncie była największa suma pieniędzy?
Dlaczego nie banujesz wszystkich banków, tylko akurat mnie?
Dlaczego po włamaniu na konto mojego brata, nawet nie sprawdziłeś kto się za tym krył, tylko zbanowałeś kukłe na 4 lvl?
Czy to aby nie dziwne, że tyle wątków zostało bez odpowiedzi? Może dlatego, ze dotyczą graczy Komorników a nie PGr?
Odpowiedź nasuwa się sama...
Także dobrze wiedzieć, że w tej grze jeszcze można znaleść sprawiedliwość.
PS dzięki.

Maniek_Klawi - 2007-11-16, 15:58

Alcabon, ja mogę się wypowiadać tylko za siebie i to robię :)

Tyle z mojej strony :)

alcabon - 2007-11-16, 16:09

Dobrze wiesz skąd mam sprzęt. Tak jak i ty miałeś taki sprzet na 4 lev. Wtedy nie dostałeś bana i to mnie dziwi.
co do multi to napisał 7 róznych graczy sie logowało na cinkciarza wiec o czym ty mówisz molph

A ja mam pytanie skad ty(molph) wiedziałeś że mietek cokolwiek przelał na swoje konto skoro żadnej wiadomosci Ci nie wysłał. (przeciez to czy wysłał czy nie wysłał wiadomosc jest w bazie. Jeszcze do mietka pisze ZYZ1O (Radze zwrócić uwage na 1 zamiast I). Żeby oddał cinkciarzowi kase. Tak głupiego pomysłu to jeszcze w życiu nie słyszałem. Nie popisałeś sie molph.

cinkciarz - 2007-11-16, 16:14

No własnie jest z bazie, są 3 wiadomości do mojego brata od mietka w których pisze "dz" również o przelaniu kasy i o tym, że wbije sobie 19 lvl, bardzo łatwo to sprawdzić.
Więc dlaczego Admin nie pokazał IP osoby która logowała się na moim koncie koło godziny 18 i przelała tą kase i wrzuciła mnie na ustawki???
Ta by rozwiązało wszystko.

alcabon - 2007-11-16, 16:21

Jeśli w baziwe są te wiadomosci to licze na sprawdzenie jak zostały wysłane. Bo w to że mietek jest tak głupi to chyba nikt nie jest w stanie uwierzyć.
Jeśli chodzi o IP to zapewne logowałeś sie molph z jakiejś kafejki i raczej nie ma to większego znaczenia chyba ze to IP powtarzało sie u jakiegoś gracza.
Jak dla mnie najciekawsze są wiadomości. Jeśli istnieją to znaczy ze jest błąd w grze i możliwe ze molph nie robi tych wałów. Jeśli nie istnieją to molph powinien dostać bana za składanie fałszywych zeznań. Mam nadzieje ze to nie jest znowu jakiś Mietek-Ziom czy cos w tym stylu:)

cinkciarz - 2007-11-16, 16:43

Mietek_ziom napisał:
dz

odpisz skasuj

Mietek_ziom napisał:
15.11.2007 18:09 - cinkciarz przekazał Ci 200000 kasy.

odpisz skasuj

Mietek_ziom napisał:
Zrobie sobie 19 spokojnie

odpisz skasuj

Też wiem, że Mietek nie napisał by na konto brata, że ja mu przelałem 200k... A bardzo łatwo sprawdzić, że to nie ja się logowałem na cinkciarzu, zalogowałem się dopiero chwilkę po tym, jak brat mi pokazał te wiadomości.
Także pozostaje kto wykręcił takiego wała????????
Dziwi mnie jedno... że mietek napisał tą wiadomość z kasą, bo nikt mądry by tego nie napisał, a może on chciał aby go wrobił i zarobił bana za to?
Gdyby nie ta wiadomość, moze bym się gapnął za dwa dni, że nie ma kasy. Bo żadko się loguje.

alcabon - 2007-11-16, 16:50

Sprawa wiadomości jest wiec do wyjaśnienia. I podejrzewam, że tyle ile Ty straciłeś w porównaniu do tego ile ja straciłem to niewiele. Tak czy inaczej wygląda na to ze banki są od teraz zakazane.
cinkciarz - 2007-11-16, 16:54

A co sam Mietek_ziom nie może potwierdzić tych wiadomości?
Ja straciłem 300k, Ty na pewno o wiele więcej straciłeś, ponieważ miałeś tam dużo ekwipunku, widziałem sok, kołkownice i takie tam na demobilu.
Więc moze admin powie kto to taki żartobniś i wywalił mi tego wała?

alcabon - 2007-11-16, 16:58

sam mietek byl tak zaskoczony cała sytuascja ze nawet kilka smsów dostałem jakie to jaja są na menelach i ze pisze do niego jakis ZYZ1O zeby oddał kase cinkciarzowi.
cinkciarz - 2007-11-16, 17:20

Yyyyy czyli ktoś zabawił się nami wszystkimi??
Czekamy na Admina, on na pewno pokaże z bazy danych wiadomości.
PS mietek musiał mieć wiadomości ode mnie, bo wysłałem mu 3, jedno z przeklenstwami.

ADMIN - 2007-11-16, 17:50

szcerze mówiąc nie chce mi się czytać juz tych waszysch wiadomośi i skończyłem na 2 stronie, cały czas jest to samo

czego się nauczyłem ? że powinien wprowadzić wyraźne info jak ktos dostaje bana, ludzie robią burdel że cinkciarz dostał a alcabon nie, tylko że nikt nie sprawdził że alcabon też dostał bana ;)

co do bana cinkciarza, mam wiadomości z wielu niezależnych i godnych zaufania źródeł że na to konto logowało sie kilka osób więc ban uzasadniony, a straty kasy sami komornicy są sobie winni bo wiele osób miało dostęp do konta i ktoś zapewne zrobiłsobie zart

wafal - 2007-11-16, 17:55

Ale spamu ;/ Może to kiedyś posprzątam... BO teraz czasu nie mam za bardzo...

Ok, mają zgłoszoną grę z jednego IP (zazu i Wajcha; GHOST i szakal), ale jest podstawa dania bana! Zastanawiacie się zapewne jaka... Jakim cudem? Jakim prawem?! Ale jest podstawa... . Wszyscy uważacie, że zgłoszę sobie grę z jednego IP i nikt nie może mi dać bana... I ADMIN podchodzi do tego tak samo! Ale tak nie powinno być... To, że zgłaszasz grę z jednego IP nie możesz pushować jednego z kont oraz wchodzić w tym samym czasie na konto! Bo to od razu wg mnie jest jedna osoba... Nie uważacie, że w/w konta logują się zawsze razem? Ja nie wierzę, że jakby były dwie osoby to są one "papużki nierozłączki"! Nigdy nie ma tak, że zawsze dwie osoby wstają o tej samej i zawsze są razem... .
Tak więc te w/w konta to są 2 osoby... A nie 4. Wg mnie powinien być ewidentny ban!

To tyle z mojej strony wiem, że trochę pogmatwane, ale cóż... Niech tak będzie ;D

//Edit

Jeżeli ktoś sobie zrobił żart to możesz dojść po tym kto po zalogowaniu wykonał operacje przelania kasy na Mietek_ziom. A jeżeli nie wziął hasła żadnym programem (wiem, że bazy tutaj nie są za dobre, bo idzie wykraść dane...) to musiał znać hasło... I idzie do tego dojść, kto się tak dziecinnie/szczeniacko zachował ;/

cinkciarz - 2007-11-16, 18:04

I jak zwykle Adminie nic nie wyjaśniłeś!!
Nie potwierdziłeś tego, ze Mietek wysyłał wiadomości na konto mojego brata!!
Nie powiedziałeś mi kto się logował na moim koncie wczoraj koło 18.
Dowiem siÄ™ tego?

ADMIN - 2007-11-16, 18:22

wykradzenie jest niemożliwe, hasła są kodowane szyfrem jednostronnym więc nawet jak by się jakim cudem to udało to takie hasło nie przyda się na nic

a cinkciarzowi zaraz prześle na pw liste osob logujących się z tego samego IP

phoenix - 2007-11-16, 23:10

1st dlaczego nie walczylem o bana dla cinkciarza wczoraj?? bo jak juz dolaczylem do dyskusji dto ho juz mial

2nd (dziwne ze admin na mnie najezdza..;/) dlaczego wnioskowalem o bana dla alcabona?? bo go wtedy jescze nie mial?? dopiero dzisiaj dostal i to podejrzewam ze w godzinach popoludniowcyh..

wiec jak macie jakies zarzuty do mnie to najpierw sprawdzcie godzine postu!!!!!!!! to sie tez tyczy admina..

ADMIN - 2007-11-17, 11:04

phoenix, jaki zarzuty ? jeśli uważasz że ja coś do Ciebie mam to dementuję to ;)