Zostałem okradziony!!!!!!!!!!!!!!!! |
Autor |
Wiadomo¶æ |
cinkciarz [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-11-15, 18:42 ZostaÅ‚em okradziony!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
O godzinie 18:09 na moje konto ktoś się włamał i przesłał sumę 200 000 na konto "Mietek_ziom". Skąd to wiem?
Na konto mojego brata Molph, Mietek_ziom napisał taką wiadomość:
Mietek_ziom napisał:
15.11.2007 18:09 - cinkciarz przekazał Ci 200000 kasy.
odpisz skasuj
WnoszÄ™ o bana dla tej osoby!!!
Za włamanie i okradzienie!!!
Nie no ludzie przegięcie na całej linni. |
|
|
|
 |
Siomus_Zul
GRASSMAN RULEZZ

Do³±czy³: 15 Kwi 2007 Posty: 40 Sk±d: wziąść kase na wino?
|
Wys³any: 2007-11-15, 19:21
|
|
|
też wnoszę o bana taka rzecz nie może miec miejsca w tej grze a ten koles od początku był podejrzany jak dla mnie a teraz wyszło to na swiatlo dzienne.... |
_________________ Na zawsze wierny mojej ekipie ... MoDeRaToR |
|
|
|
 |
ADMIN
Administrator
Do³±czy³: 14 Kwi 2007 Posty: 307
|
Wys³any: 2007-11-15, 20:01
|
|
|
zostałem poproszony o wypowiedz w tej kwestii więc piszę
1.tak na konto Mietka z konta cinkciarza zostało przesłanych 200k
Mietek już tej kasy nie ma (bo się mu nie należy tu wątpliwości nie ma)
Cinkciarz na razie też nie, gdy ustalę kto jest winny zamieszania i nie będzie to cinkciarz, to dostanie ją spowrotem.
2.jeśli ktokolwiek włamał się na konto cinkciarz-a to nie był to mietek_ziom, co można stwierdzić na podstawie IP (nie ma logowań z tego samego IP tych 2 kont)
Co do mietka jest jasność, gdyż od dawna logował się z 3 tych samych IP
Co do cinkciarza jest gorzej, logowania z wielu IP [i to wielu kont]
3.sprawę zbadam dogłębnie i postaram się ukarać winnych/winnego
swoich przypuszczeń na razie nie publikuję bo chcę dawać tylko 100% potwierdzone informacje
// Edit 21:05
4. sprawdzając ilośći nieudanych logowań, mogę śmiało stwierdzić, że nie było to włamanie w czystej postaci, czytaj osoba która weszła na konto znała hasło
5. Ogólnie wyszło na jaw [mni. na podstawie logów] że cinkciarz był nie tylko składzikiem kaski komorników, ale i w pewnym sensie multikontem, wielu zainteresowanych trzymających tam kase logowało sie na to konto.
6.Sprawdziłem ostatnie 3 IP z których logowano sie na konto cinkciarz i sporo innych osób logowało się z nich. Większosć z komoników, ale był też jesteden log gracza "konski" [juz dawno dostał bana, ale logi IP gracza są przechowywane dozywotnio] jeżeli się nie mylę to kiedyś należał on do komorników i zapewne posiadał też hasło do cinkciarza, lub uzyskał je w inny sposób (nie mam słów dla sprytu osoby rozdającej takie uprawnienia tak szerokiej gamie ludzi) Najpewniej to on sobie przypomniał o was i postanowił sie zabawić, ale nie jestem w stanie tego potwierdzić w 100% [jak napisałem wyzej sporo osób się logowało z tych IP]
7.Werdykt : sami jesteście sobie winnni [komornicy] że zrobiliście sobie bank i rozdawaliście hasło na lewo i prawo, nie zmieniając go od czasu do czasu. Niniejszym konto cinkciarz dostaje bana, kiedyś grano na nim od dłuzszego czasu jest tylko składem kasy. Kasa 200k będzie karą za łamanie regulaminu [push+multi] i nauczką na przyszłosć aby nie rozdawać haseł na lewo i prawo. |
|
|
|
 |
dzako [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-11-15, 21:25
|
|
|
ADMIN napisa³/a: | (nie mam słów dla sprytu osoby rozdajÄ…cej takie uprawnienia tak szerokiej gamie ludzi) |
to samo pisalem na laweczce :D głupota ;/ zgadzam sie z adminem w 100 % |
|
|
|
 |
phoenix [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-11-15, 21:30
|
|
|
ehh co to za gra?? pgr tez ma swoje skladziki broni i kasy.. ktore sa multi i nie graja czynnie.. i co one bana nie dostana?? a biedny cinkciarz tak?? jak banowac to wszystkie multi i banki.. a nie tylko jeden!! wnosze o odbanowanie cinkciarza albo przypatrzenbie tez sie kontom pgru.. |
|
|
|
 |
dzako [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-11-15, 21:32
|
|
|
mam prośbę do admina :d wiem ze to trochę trwa i że to robisz ale jak juz komornicy zostali ośmieszeni to proszę o sprawdzenie ekipy pgr czy nie mają tez takiego banku lub banków w których kase trzymają i o zbanowanie każdego konta które ma multi , jeśli bedzie sie na to pozwalało to ta gra zupełnie straci sens |
|
|
|
 |
phoenix [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-11-15, 21:49
|
|
|
no adminie dobrze by bylo byc sprawiedliwym.. czyli za multi pgru sie rozgladnac (mysle ze to nie jest trudne).. |
|
|
|
 |
alcabon [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-11-15, 21:59
|
|
|
PGr u mnie trzyma kase i chyba wolno mi trzymać kasę innych graczy. Tobie też mogę przechować kaske oczywiście jeśli dostanę prowizję! No i kwoty nie mniejsze niz 10k bo nie chce mi sie bawić przez jakieś pierdoły.
I powiem jeszcze jedno.
Kiedyś wydawało mi sie że menelska nie jest taka zła ale komornicy zebrali wszystkich, których ja bym nigdy do siebie nie przyjął. Efekt był oczywisty. |
|
|
|
 |
phoenix [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-11-15, 22:16
|
|
|
wiem o tym ze trzymasz im kase.. dlatego napisalem ze to chyba nie trudne.. ale wydaje mi sie ze masz tez inne konto/a wiec za to nalezy sie ban :) .. hmm dziwnie admin ucichl jak zaczela sie rozmowa o banowaniu pgru...;/ |
|
|
|
 |
ADMIN
Administrator
|
Wys³any: 2007-11-15, 22:20
|
|
|
alcabon nie jest bankiem, raczej punktem transferowym, pozatym jest tam gracz który gra niezależnie, a nie tak jak u "biednego cinkciarza" na ktorego logowało się regularnie co najmniej 7 osób
w momencie kiedy miałem wątpliwosci co do handli alcabona, to zabierałem mu kase (i on potwierdzi ze stracił tak kilkasek tysięcy ;) )
tylko on nie robił z tego halo, a akceptował zasłużoną karę.
// edit
co do ucichnięcia, wybacz że nie jestem na każde zawołanie, ale mam coś takiego jak życie prywatne ;)
a co do banowania pgr-u oni podostawali bany na multi jeszce na początku gry i sie pilnują bo teraz im żal, bo szkoda im kont jak by co [zresztą co sie dziwić]
prawda jest taka ze wśród top 50 raczej niewielu ma multi za to im niżej tym więcej. |
Ostatnio zmieniony przez ADMIN 2007-11-15, 22:24, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wafal
Były Sensej ;-)

|
Wys³any: 2007-11-15, 22:23
|
|
|
Jeżeli trzymasz ich kase to pushujecie się nawzajem! Czyli w przypadku alcabon'a ban powinien iść z miejsca! Tym bardziej, że się przyznał publicznie!
alcabon napisa³/a: | PGr u mnie trzyma kase i chyba wolno mi trzymać kasÄ™ innych graczy. |
Tak ma to wyglądać...? Ok. Nikt tego nie napisał wprost, bo się bał trupa, ale ja wyśle tego esa za 1,22... Ghost i szakal? Chyba mają do siebie hasła, jezeli to nie jedna osoba... A zazu i Wajcha?
Pozdrawiam i życzę miłej nocy... |
|
|
 |
ADMIN
Administrator
|
Wys³any: 2007-11-15, 22:29
|
|
|
jeśli dwa konta pushują sie nawzajem to tak jak bu pushu nie było, x->y i potem y->x to jest handel z lekkim opuźnieniem (jeśli jest to poniżej 24 h to mozna to zwalić nawet na nielogowanie sie w tym czasie)
a u cinkciarza to kasa z ekipy szła do niego ale potem tylko nieliczni korzystali, pozatym tak jak wspomniałem tu bardziej chodzi o te logowania kilku osób
co do ghost i szakal, zazu i wajcha i wieluu wielu innych to zgłoszono 2 osoby z jednego IP więc puki nie ma jakichś wałków między nimi to nie mam powodu dawać bana |
|
|
|
 |
phoenix [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-11-15, 22:31
|
|
|
7kont na ciknckiazru? nie wierze.. a moze to neostrada dlatego Ci sie drogi dainie wydaje ze to 7 roznych ip?? a konta pgr nie sa takie czyste jak mowisz.. wiem ze pgr ma swoje multi i zgadzam sie z tym co powiedzial wafal,, |
|
|
|
 |
alcabon [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-11-15, 22:36
|
|
|
wafal napisa³/a: | Jeżeli trzymasz ich kase to pushujecie siÄ™ nawzajem! Czyli w przypadku alcabon'a ban powinien iść z miejsca! Tym bardziej, że siÄ™ przyznaÅ‚ publicznie!
alcabon napisa³/a: | PGr u mnie trzyma kase i chyba wolno mi trzymać kasÄ™ innych graczy. |
|
Ja nie wykorzystuje tej kasy ani swojej kasy nie rozdaje (bo jej nie mam) ja jÄ… przechowujÄ™. |
|
|
|
 |
phoenix [Usuniêty]
|
Wys³any: 2007-11-15, 22:42
|
|
|
9. Zabrania sie puszowania kont (przelewanie zysków lub przedmiotów na jedno konto w celu jego przyśpieszonego rowoju, lub funkcji banku.)
to jest z regulaminu!!
wiec robienie z konta banku jest nie zgodne z regulaminem a wiec alcabon powinien dostac bana!! dlaczego admin broni alcabona?? odpowiedz mi na to adminie.. |
|
|
|
 |
|