MENELE.net Strona G³ówna MENELE.net
zostań rasowym żulem :P

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
niesłuszny ban!
Autor Wiadomo¶æ
macius2

Do³±czy³: 20 Pa¼ 2008
Wys³any: 2008-10-20, 16:00   niesÅ‚uszny ban!

Witam wszystkich czytających mój temat. Chciałem wam pokazać dość zabawnego bana za tak zwane nic czyli cos czego nie ma w regulaminie, a mianowicie : chcąc dziś się zalogować na konto wyskoczyło mi takie coś : Twoje konto zostało zbanowane za umieszczanie nazistowkich symboli jako avatar - ban trwa do 21.10.2008 10:36 wiem ze swastyka którą ustawiłem na avatar jest symbolem faszystowskim ale nie ma nic w regulaminie ze tego mieć nie można, a jeśli jest to proszę mi to pokazać.

Molph 

Do³±czy³: 19 Sie 2007
Sk±d: CheÅ‚m
Wys³any: 2008-10-20, 16:13   

Cytat:
REGULAMIN
1. Admin ma zawsze racjÄ™ :)

2. Jeśli admin nie ma racji - patrz punkt 1. :D

3. Rejestrując się zgadzasz się ze wszystkimi warunkami tego regulaminu i zobowiązujesz się go przestrzegać pod groźbą zbanowania konta.

4. Jest to gra z gruntu darmowa, zatem nie można mieć żadnych pretensji co do dostępności serwisu.

5. Admin nie bierze na siebie żadnej odpowiedzialności za niedostępność gry, błędy itp.

6. Gracz NIE może mieć więcej niż 1 (jedno) konto w grze. Posiadanie większej ilości kont może skończyć sie banem. W przypadku gdy z jednego IP chce grać więcej osób (np. z sieci osiedlowej) należy to zgłosić do ADMINA.

7. Nie wolno udostępniać swojego konta innym osobom.

8. Zabrania sie z korzystania z programów/skryptów wykonujących automatyczne akcje (tak zwane "boty").

9. Zabrania sie puszowania kont (przelewanie zysków lub przedmiotów na jedno konto w celu przyśpieszonego jego rozwoju, lub funkcji banku.)

10. ADMIN nie odpowiada za żadne wypowiedzi/treści publikowane przez użytkowników na stronie.

11. Korzystając z ławeczki lub forum zobowiązujesz się dodatkowo do przestrzegania ich regulaminów.

12. Spamowanie, przeklinanie i obrażanie innych może skończyć się banem.

12.1 Zakładanie kont o obra�liwych nazwach także jest karalne, chodzi tu zarówno o nazwy obra�liwe same w sobie jak i o te majšce na celu obrazić którego� z graczy.

13. Groźby (szczególnie te dotyczące reala(świata prawdziwego)) oraz inne przewinienia karalne przez polskie prawo, mogą być powodem kary w grze.

14. Gracz nie może działać na szkodę innym graczom, oprogramowaniu, serwerowi itd.

15. Tworząc gre starałem się trzymać "realiów życiowych", choć nie zawsze mi się to udawało :), bądz nie było mozliwe, więc jeśli masz pomysł co można zmienić w kwesti merytorycznej (i nie tylko) to pisz.

16. Pamiętaj, że to tylko gra i jako taka ma służyć rozrywce, jeśli jesteś maniakiem meneli i Ci nie pasuje fakt, że nie wszystko jest tak jak być powinno... patrz punkt 15 lub... nie graj jak Ci to tak bardzo przeszkadza...

17. Gdy gracz zauważy jakiś błąd/bug/etc. jest zobowiązany powiadomić o tym admina - zatajenie takich informacji i ich wykorzystywanie może skończyć sie banem.

18. ADMIN i team nie odpowiadaja za żadne usczerbki na zdrowiu i psychice graczy :P - jeśli czujesz że jestes uzależniony to przestań grać

19. Konta nie mogą być sprzedawane, jeśli ktoś będzie chciał sprzedać lub kupi konto, może sie liczyć z jego banem.

20. Zabronione jest także sprzedawanie/wymienianie wirtualnych rzeczy z gry [tj. kaski, ekwipunku] za profity z poza gry menele.net, na przykład wymienianie kaski na kaskę w innej grze.

21. Konta porzucone, na których nikt nie gra, sš kasowane po co najmniej 35 dniach bez logowania.

22. Powyższy regulamin może zostać zmieniony bez uprzedniego powiadomienia.

Przy mniejszych przewinieniach może sie skończyc pisemną naganą, zabraniem kasy lub doświadczenia.

Nie ma nic o tym w regulaminie...

Maniek_Klawi
Najlepszy!

Do³±czy³: 20 Sie 2007
Wys³any: 2008-10-20, 17:25   

Tego to akurat zabrania polskie prawo, a dokładniej:

Art. 256 kk
Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

macius2

Wys³any: 2008-10-20, 17:27   

no właśnie wiec za co ban ? nie obrażałem tym avatarem żadnego z graczy przynajmniej nie miałem tego na celu jeśli ktoś jest żydem i poczuł się urażony to ma problem, powtarzam nie miąłem tego na celu

[ Dodano: 2008-10-20, 17:29 ]
oj Maniek ale mnie tym zaszokowałeś tylko ze ja to wrzuciłem na te konto ot co. Nie miałem nic na celu wystarczyłoby jakby admin mi napisał zmień avatar i tyle.

ADMIN
Administrator

Do³±czy³: 14 Kwi 2007
Wys³any: 2008-10-20, 18:35   

usunięcie avatara było, a ban jedynie na 24h.

macius2

Wys³any: 2008-10-20, 19:11   

dobrze, dziękuje ze tak krótko, ale wystarczyło napisać żebym usunął avatar.

gumxlvpl

Do³±czy³: 02 Gru 2007
Wys³any: 2008-10-21, 07:39   

Prawdę powiedziawszy zostałeś ukarany na podstawie punktów 10, 12 oraz 1 i 2 regulaminu.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: