Instrukcja dla moderatorów forum :) |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Maniek_Klawi
Najlepszy!
Do³±czy³: 20 Sie 2007 Posty: 85
|
Wys³any: 2008-07-09, 22:10 Instrukcja dla moderatorów forum :)
|
|
|
Mam propozycję żeby najlepiej admin, a może ogarnięci gracze wspólnymi siłami napisali moderatorom tego forum, a szczególnie bigmenowi na czym polega ich praca :) Bo bawią mnie kolejne dopiski na zielono Bigmena do niektórych postów. Ostatnio np. tutaj pod moim postem:
http://forum.menele.net/v...d9f9bbfa57#5246
Ziomuś, nawet jako wielki moderator masz taki przycisk jak my wszyscy, nazywa się bodajże "odpowiedz". I byłoby miło gdybyś zaczął go używać, a nie wstawiasz komentarze do wypowiedzi innych :) Nie po to masz tę funkcję :) Może w tym temacie Ci się uda zamiast edytowania napisać właśny post? |
Ostatnio zmieniony przez Bigmen 2008-07-10, 14:33, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Game_Over
PGr!!
Wiek: 36 Do³±czy³: 27 Mar 2008 Posty: 89 Sk±d: siÄ™ wziÄ…Å‚ globus
|
Wys³any: 2008-07-10, 13:30
|
|
|
ale w tym dopisku akurat Bigmen miał rację:) |
_________________ Z opinią jest jak z dziurą w du*ie...Każdy z nas ją ma.. |
|
|
|
 |
Bigmen

|
Wys³any: 2008-07-10, 13:54
|
|
|
Maniek pisze w zaleznosci od sytuacji. Czasem pisze postem, czasem edytuje. A jak Ci sie kolor nie podoba to moge go zmienic :P:P:P Ale tak na serio Maniek po co piszesz tam takie cos? Wiesz, ze teraz Ty rowniez jestes takim samym pionkiem, jak tamten tylko z wyzszym levelem :) Zacznij grac tak jak 3 miesiace temu to skasuje ten dopisek, a jak Ty wchodzisz raz na 2 dni i to na 10 min by przedluzyc meline i jeszcze mowisz osobie, ktora jest aktywniejsza od Ciebie, ze jest pionkiem. Bedzie lepiej jesli najpierw ocenisz sam siebie, a potem zaczniesz oceniac innych :) Pozdrawiam.
A i jesli jeszcze raz do mnie powiesz po imieniu to dostaniesz warna. Dla Ciebie jestem Bigmen i tylko Bigmen. |
|
 |
ADMIN
Administrator
Do³±czy³: 14 Kwi 2007 Posty: 307
|
Wys³any: 2008-07-10, 18:44
|
|
|
hmm, co do edycji postów, nie powiem czasem jest to dobre rozwiązanie, w tamtym konkretnym przypadku moze rzeczywiście właściwsza była by zwykłą odpowiedz, ale nie raz jest tak, że taki dopisek to jedyny sposób aby było czytelnie [z tym ,że miło napisać przy tym kto edytował]. |
|
|
|
 |
Bigmen

|
Wys³any: 2008-07-10, 22:51
|
|
|
Adminie w sumie mozna to dopisac ale w lewym dolnym rogu i tak pisze kto edytowal dany post. Maniek uprzedzalem Cie, jesli nie umiesz sie dostosowac to bardzo mi przykro ale warna i tak za to dostaniesz. |
|
 |
Maniek_Klawi
Najlepszy!
|
Wys³any: 2008-07-10, 22:53
|
|
|
Bigmen napisa³/a: | Adminie w sumie mozna to dopisac ale w lewym dolnym rogu i tak pisze kto edytowal dany post. Maniek uprzedzalem Cie, jesli nie umiesz sie dostosowac to bardzo mi przykro ale warna i tak za to dostaniesz. |
Jak dla mnie to prawy dolny róg :) Nie znasz kierunków? :)
Adminie, czy moderator może wprowadzać własne zasady i karać mnie za zwracanie się do niego po imieniu? |
|
|
|
 |
Bigmen

|
Wys³any: 2008-07-10, 23:01
|
|
|
No to niech bedzie w prawym dolnym rogu. Ale i tak jest to napisane, kto edytuje dany post.
A w sprawie warna to sam jestem ciekaw co admin na to ;=) |
|
 |
ADMIN
Administrator
|
Wys³any: 2008-07-11, 11:06
|
|
|
Gracze sobie robią nicki po to aby byli z nimi utożsamiani, jak by chciał aby mówiono mu po imieniu to miałby nick typu maciek77 czy marek123.
Jeżeli zwracasz się do kogoś po imieniu, szczególnie na forum publicznym [forum, ławeczka] to Ci którzy nie znają każdego gracza po imieniu, nie będą wiedzieć o kogo chodzi, co może wprowadzić zamieszanie.
Jeżeli dany gracz dodatkowo podkreśla, że nie chce aby się do niego zwracano w taki czy inny sposób [czy to po imieniu czy przekręcając naumyślnie jego nick, czy w dowolny inny sposób], to nagminne robienie tego moim zdaniem ma na celu co najmniej zdenerwowanie a może i obrażenie gracza, dla tego lepiej korzystać z nicka.
Co do karania za to, cóż pierwszy raz można odpuścić, ale jak ktoś cały czas tak robi, to warn na ostudzenie emocji może pomóc. |
|
|
|
 |
ADMIN
Administrator
|
Wys³any: 2008-07-11, 11:07
|
|
|
a i jeszcze co do tego że jest napisane, jak jest jedna osoba edytująca to tak, ale juz jak by 2 moderatorów zmodyfikowało post i obaj coś skomentowali od siebie, wówczas nie wiadomo by było który komentarz jest czyj ;) |
|
|
|
 |
Maniek_Klawi
Najlepszy!
|
Wys³any: 2008-07-11, 18:55
|
|
|
Ale argumentacja :)
Ja już wiele razy mówiłem, że np. nie życzę sobie żeby pgr mówił do mnie zdrobniale, a cały czas to robili w tym bigmen. Szkoda, że nie wiedziałem, że mogę za to ukarać :)
Druga sprawa.. dla mnie śmieszne jest żeby teraz każdy pisał jak sobie życzy żeby się do niego zwracali. Bo skoro zrobił to bigmen to chyba każdy ma prawo? Tego chcesz?
Zacznę od siebie. Proszę pisać do mnie tylko i wyłącznie Scoffer. Każdą inną wersję będę zgłaszał :) |
_________________ Fragment "Roty" Marii Konopnickiej:
Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród,
Nie damy pogrześć mowy!
Polski my naród, polski lud,
Królewski szczep Piastowy,
Nie damy, by nas zniemczył wróg...
- Tak nam dopomóż Bóg! |
|
|
|
 |
Bigmen

|
Wys³any: 2008-07-11, 23:33
|
|
|
Maniek to nie jest tak, ze ja chce wszystko pod siebie :P Ja nie chce, zebys mowil do mnie po imieniu. Nic wiecej nie oczekuje, a co do Ciebie to jak chcesz to moge mowic Scoffer :) A jak mam sie na forum zglaszac bo tutaj masz inny nick...? |
|
 |
|